דבר סמנכ"ל אסטרטגיה ותכנון מדיניות, מיכל פינק
ההתפתחויות הטכנולוגיות מרחיקות הלכת בשנים האחרונות זוכות לכינויים רבים, אך בסופו של יום כולן מכוונות להזדמנות ייחודית העומדת בפני התעשייה המייצרת בארץ ובעולם – הזדמנות הצפויה לשנות את כללי המשחק בתחום
ההתפתחויות הטכנולוגיות מרחיקות הלכת בשנים האחרונות זוכות לכינויים רבים, למשל "Industry 4.0", "ייצור מתקדם" ו"המפעל החכם", אך בסופו של יום כולן מכוונות להזדמנות ייחודית העומדת בפני התעשייה המייצרת בארץ ובעולם – הזדמנות הצפויה לשנות את כללי המשחק בתחום, בעלת פוטנציאל משמעותי לסייע בהגברת הפריון ויכולת התחרותיות של מדינות.
על מנת למצות את ההזדמנות לטובת התעשייה הישראלית גיבשנו (עם שותפים בממשלה ובתעשייה) בשנתיים האחרונות תוכנית אסטרטגית לתמיכה בייצור מתקדם בתעשייה הישראלית.
כחלק מתהליך הלמידה, בחנו תוכניות ממשלתיות שונות העוסקות בנושא ומצאנו שלממשלה תפקיד משמעותי בחיזוק התחום ובפיתוחו, וכי אם אנו חפצים בחיזוק התחום בישראל יש צורך בתכנון ובדחיפה ממשלתיים מתאימים. התוכנית מתייחסת לחמישה מישורים שבהם נדרשת מעורבות הממשלה: פיתוח התשתיות הלאומיות (כגון מו"פ, סיוע ביצוא, משיכת משקיעים, הנגשת ידע וכו'), עיבוי שירותי הייעוץ והליווי הניתנים למפעלים, פיתוח תוכניות מתאימות להשקעות הון, הגברת הזמינות של הון אנושי מיומן לתעשייה ומיתוג מחדש של התעשייה המסורתית.
בהקשר זה יש לציין את המכון הלאומי לייצור מתקדם, שעל הקמתו אנו עמלים בימים אלו. המכון מתוכנן לקום בשנה הקרובה ויספק שירותי תמיכה, ליווי ופיתוח טכנולוגי לתעשייה הישראלית מוטת הייצור, אגב יצירת חיבורים בין ידע מתקדם הקיים בתחום בישראל באקדמיה ובתעשיית הסטארט-אפים ובין התעשייה המייצרת. המכון צפוי להיות שחקן מפתח בתהליך שדרוג התעשייה הישראלית לתעשייה חכמה, מתקדמת ותחרותית.
אני סמוכה ובטוחה שכשם שהתוכנית נבנתה בשיתוף פעולה בין-מגזרי ובשיח הדדי, כך גם נתגייס יחד ליישומה על הצד הטוב ביותר למען תעשייה חכמה וחדשנית.
בברכה,
מיכל פינק
סמנכ"ל אסטרטגיה ותכנון מדיניות